Traeger

Amerikaans genieten sinds 1987


Bekijk modellen

Barbecueën was nog nooit zo eenvoudig

In Amerika is het al een enorme hit en nu wordt het in Nederland ook steeds populairder: de Traeger pellet grill. Al sinds 1987 bouwt het merk één van de beste pellet grills ter wereld. Deze bijzondere barbecue werkt geheel automatisch en is heel gebruiksvriendelijk. De brandstof voor de barbecue zijn houtpellets. Afhankelijk van de ingestelde temperatuur, wordt er een bepaalde hoeveelheid pellets naar een ontstekingsstaaf verplaatst, die de pellets doet ontbranden. De warmte die hier vanaf komt circuleert binnen in de grill, voor een perfecte gelijkmatige bereiding. De houtpellets van Traeger zijn verkrijgbaar in verschillende aroma’s, die jouw gerechten stuk voor stuk een smaakvolle finishing touch geven.

Voordelen van een Traeger pellet grill

Een Traeger pellet grill is een type barbecue dat werkt op houtpellets in plaats van houtskool of gas. Deze innovatieve barbecues hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege de vele voordelen die het biedt ten opzichte van traditionele barbecues. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een Traeger pellet grill.

Consistente en nauwkeurige temperatuurregeling

Eén van de grootste voordelen van een Traeger pellet grill is dat hij een nauwkeurige temperatuurregeling biedt. De grills zijn uitgerust met een elektronisch controlesysteem dat de temperatuur automatisch regelt en handhaaft. De meeste Traeger modellen hebben daarnaast ook de mogelijkheid om via WiFi en Bluetooth verbinding te maken met je telefoon of tablet. Dit betekent dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over fluctuerende temperaturen tijdens het koken en je gerechten altijd in de gaten kunt houden.

Efficiënt

Traeger pellet grill zijn zeer efficiënt als het gaat om het gebruik van brandstof. De pellets worden in een hopper aan de zijkant van de grill geplaatst en worden geleidelijk aan de vuurpot toegevoegd om een gelijkmatige warmte te genereren. Dit betekent dat je minder pellets nodig hebt dan houtskool of gas om dezelfde hoeveelheid voedsel te koken.

Veelzijdigheid

Een Traeger pellet grill is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt om een breed scala aan voedsel te bereiden, van hamburgers en hotdogs tot kip, varkensvlees, vis en zelfs pizza’s en brood. Bovendien zijn er pellets verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals eiken, hickory, appel en kers, waardoor je de smaak van je gerechten kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken

Een Traeger pellet grill is zeer eenvoudig te gebruiken en te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is pellets in de hopper te plaatsen, de temperatuur in te stellen en het voedsel op de grill te leggen. De meeste modellen hebben een aslade die het opruimen van as en overtollige pellets eenvoudig maakt. Bovendien hebben sommige modellen zelfs een automatische reinigingsfunctie.

Hoe werkt het?

  1. Opslagtank voor de pellets
  2. Bedieningspaneel
  3. Vijzel
  4. Verbrandingskamer
  5. Grillruimte

De pellet grills van Traeger zijn gemaakt om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je hoeft slechts de opslagtank (1) te vullen met voldoende pellets en de gewenste temperatuur in te voeren op het bedieningspaneel (2). Afhankelijk van de ingevoerde temperatuur leidt een vijzel (3) een hoeveelheid pellets naar de verbrandingskamer (4), waar de pellets tot ontbranding worden gebracht. De hitte die hier vanaf komt circuleert vervolgens om het gerecht in de grillruimte (5). De temperatuur in de grillruimte wordt continu gecheckt, waar de aanvoer van pellets in de verbrandingskamer zich automatisch op aanpast.

 

GRILLEN

De fik erin! Bereid je gerechten op hoge temperatuur. Grill snel een hamburger of schroei een groter stuk vlees dicht op de gietijzeren roosters. Dit geeft namelijk het beste grillresultaat en een heerlijke smaak aan je vlees.

MULTI TASKEN

Met een Traeger pellet grill kun je alle gerechten tegelijkertijd bereiden. De pellet grill biedt voldoende ruimte en de verschillende kookniveaus zorgen ervoor dat je altijd de juiste temperatuur hebt voor elk gerecht.

STAY CONNECTED

Het bedieningssysteem in combinatie met WiFi/ Bluetooth verbinding maakt het instellen van de temperatuur en tijd eenvoudig en nauwkeurig. Het enige wat je hoeft te doen is de pellets in de hopper te doen, de temperatuur in te stellen en het voedsel op de grill te leggen.