The original Kamado Since 1974 Big Green Egg Bekijk modellen

Big Green Egg – de ultieme outdoor cooker

De Big Green Egg is een veelzijdig kooktoestel dat inmiddels geliefd is bij vele barbecue liefhebbers. Hij heeft meer kookmogelijkheden dan welke andere barbecue dan ook. Of je nu een voorgerecht maakt, een hoofdgerecht of dessert. De Big Green Egg overtreft al jouw culinaire verwachtingen. Er zijn maarliefst zeven modellen om uit te kiezen en op diverse manieren samen te stellen. Of je nu met veel of weinig personen bent, er is voor iedere tuin en groepsgrootte wel een Big Green Egg model.

Door de bijzondere constructie en het hoogwaardige keramiek heeft de Big Green Egg een veel langere levensduur dan andere barbecues. Natuurlijke klei en gewone keramieksoorten zijn minder sterk, minder weersbestendig en hebben niet hetzelfde isolerende vermogen als het door NASA, speciaal voor Big Green Egg, ontwikkelde keramiek.

Inmiddels kunnen we wel stellen dat de Big Green Egg voor een ware revolutie op barbecue gebied heeft gezorgd. We kijken opeens heel anders aan tegen het buitenkoken. Je kunt er namelijk het hele jaar door van genieten, zelfs in de wintermaanden. Gegrild vlees of een heerlijke vis, roergebakken schelpdieren of een stoofpot. Je kunt het zo gek niet verzinnen want op de Big Green Egg kun je echt alles bereiden.

Big Green Egg kopen?

De Big Green Egg kopen doe je natuurlijk bij Cookers & Grills! Wij onderscheiden ons door een goede en persoonlijke service te bieden. Zowel voor als na de aankoop van je Big Green Egg. Daarnaast zijn we ook nog eens Premium dealer en dat betekent dat je bij ons een keuze hebt uit een ruim assortiment van diverse modellen en accessoires. Door onze jarenlange ervaring en passie voor het product kunnen wij je een eerlijk en goed advies geven en helpen wij je om de Big Green Egg geheel naar wens samen te stellen met de juiste accessoires er bij. Aarzel dus niet en neem gerust contact met ons op voor een passende Big Green Egg aanbieding.

houtskool bigg green egg

Kenmerken van de Big Green Egg

Zien, proeven en beleven, dat is waar het om draait bij Big Green Egg. Het is niet voor niks The Original Kamado since 1974. Karakteristieke kenmerken van de Big Green Egg BBQ is de unieke smaakbeleving, het doordachte design, en dat hij van duurzaam en onverwoestbaar keramiek gemaakt is. In combinatie met de ongeëvenaarde after sales service die wij in samenwerking met de fabrikant kunnen bieden, maakt de Big Green Egg uniek in zijn soort. Eens een Big Green Egg altijd een Big Green Egg horen wij nu al veel barbecue liefhebbers zeggen.

UNIEKE SMAAKBELEVING

Smaakbeleving en kwaliteit, daar draait het allemaal om bij de Big Green Egg BBQ. De unieke manier van garen op de EGG staat garant voor een extra, zeer gewaardeerde, smaakbeleving. Fijnproevers zullen in het bijzonder genieten. Bovendien kun je ook gezonder en verantwoorden koken.

DOORDACHT DESIGN

De Big Green Egg heeft inmiddels een bekend design en uitstraling. Dat is niet voor niets zo.  Door dit ontwerp en het keramische materiaal vindt er een constante luchtcirculatie plaats in de barbecue. Dit zorgt voor een gelijkmatige gering van alle gerechten en een lange brandduur van het houtskool.

ONVERWOESTBAAR KERAMIEK

De Big Green Egg is de enige bbq die gemaakt is van keramiek dat speciaal door NASA is ontwikkelt. Het houdt de warmte vast en is extreem isolerend. Door dit speciale keramiek heeft de buitentemperatuur geen invloed op de Big Green Egg en kun je zelfs met extreme kou de temperatuur binnen in de Egg perfect beheersen.

Je kunt verschillende Big Green Egg modellen kopen, van klein tot groot. In totaal zijn er 7 maten. Heb je een grote gezinssamenstelling of kook je graag voor je vrienden dan zul  je waarschijnlijk een MEDIUM, LARGE, XL green egg kopen. Ben je met z’n tweeën dan heb je wellicht voldoende aan een MINI, MINI-MAX, of SMALL uitvoering.

ModelRooster diameter Oppervlakte Gewicht Hoogte (zonder onderstel) 
 MINI 25 cm 507 cm217 kg43 cm
 MINIMAX 33 cm 855 cm235 kg50 cm
 SMALL 33 cm 855 cm236 kg61 cm
 MEDIUM 40 cm 1140 cm351 kg72 cm
 LARGE 46 cm 1688 cm273 kg84 cm
XLARGE (XL) 61 cm 2919cm299kg78cm
 2XL (XXL) 73 cm 4185 cm2170 kg90 cm

Welke Big Green Egg moet ik kopen?

Green Egg Mini – De BGE Mini is het aller kleinste model uit de Green Egg serie. Zijn relatieve lage gewicht maakt het mogelijk om hem mee op reis te nemen. Bovendien kun je de mini binnen gebruiken. Hij is wel relatief klein dus grote stukken vlees gaan hier niet op passen. Voor 2 personen is hij prima geschikt. Wanneer je de tijd hebt dan zou hij ook voor 4 personen geschikt kunnen zijn.

Green Egg MiniMax – De MiniMax van Big Green Egg heeft al een wat groter kookoppervlak, welke tevens gelijk is aan die van de Small. Ondanks het gewicht van 35 kg is hij makkelijk te vervoeren. Hij heeft namelijk zowel een handgreep links als rechts zitten zodat je hem met z’n tweeën samen kunt tillen. Het kookoppervlak zou voldoende kunnen zijn om eten te bereiden voor 6 personen.

Green Egg Small – De Big Green Egg Small is prima geschikt voor 4 tot 6 personen, en levert volwassen prestaties. Het kookoppervlak is net zo groot als die van de MiniMax maar het rooster ligt iets lager. Daardoor kun je grotere gerechten bereiden omdat er meer ruimte aan de bovenkant is.

Green Egg Medium – Het middelste model uit de BGE bbq-collectie is de Medium. Samen met de Large de meest populaire maat. De Big Green Egg Medium is geschikt voor 6 tot 8 personen. Ook voor de Medium zijn redelijk wat accessoires te koop waarmee je makkelijker met de barbecue kunt werken. Ben je echter van plan meerdere gerechten tegelijk te bereiden dan is het wellicht een slimmere keuze om een maat groter te kiezen.

Green Egg Large – Verreweg het meest verkochte model is de Large. Met een rooster van 46 cm is hij geschikt voor een groep tot 8 personen. Voor de Big Green Egg Large is ook de grootste keuze aan barbecue accessoires. Vanwege zijn serieuze gewicht is vervoeren uiteraard minder gemakkelijk, maar deze staat dan ook vaak op een vaste plaats in de tuin. In een onderstel of buitenkeuken.

Green Egg XL – De XLarge of tewel Extra Large uitvoering heeft een nog veel groter rooster dan de Large. Het rooster heeft maar liefst een diameter van 61 cm en is daarmee zeer geschikt voor groepen vanaf 8 man. Ondanks het grote formaat is de temperatuur van de XL makkelijk te regelen via de rEGGulator en de luchtschuif onderin.

Green Egg XXL – De XXL, oftewel 2XL is het allergrootste model. Serieuzer wordt het niet! Wat de XL kan, kan de 2XL ook, maar is nog beter geschikt voor grote groepen (catering). Met zijn 73 cm grote grill rooster kom je nooit meer ruimte te kort. Bestel wel wat extra kolen mee want die ga je zeker nodig hebben!

Ongekend veel Big Green Egg accessoires

Er is geen Kamado BBQ merk die kan tippen aan de hoeveelheid accessoires die voor de Big Green Egg, oftewel BGE, verkrijgbaar zijn. Wat je je maar kunt bedenken is er, en zelfs nog meer! In onze webshop hebben wij de Big Green Accessoires opgedeeld per maat (Mini/Mini-Max/S/M/L/XL/2XL). Deze accessoires zijn gebonden aan het model en niet met iedere EGG uitwisselbaar.

Naast de model specifieke accessoires, hebben wij ook Algemene Big Green Egg accessoires. Deze producten zijn niet gebonden aan de afmeting en kun je op ieder model gebruiken. Uiteraard ook voor andere merken barbecues geschikt zoals bijvoorbeeld The Bastard en Kamado Joe.

Big Green Egg EGGspander
Big Green Egg EGGspander.
Big-Green-Egg-Draaispit-LetzQ-4-4