Verschil tussen de Kamado Joe Classic 2 en Classic 3

VERSCHIL TUSSEN DE KAMADO JOE CLASSIC 2 EN CLASSIC 3

Wij helpen je graag bij de keuze van je Kamado Joe. Ben je al in het bezit van een Kamado Joe of wordt dit je eerste, wij hebben alle verschillen tussen de Kamado Joe Classic 2 en de vernieuwde Classic 3 op een rijtje gezet. Zo kun je een de juiste keuze maken welke bbq het best bij je past.

Ben je op zoek naar een goedkopere variant van goede kwaliteit dan is ook zeker de Kamado Joe Classic 1 een geschikte optie. Dit is de eerste versie van de Kamado Joe, daaropvolgend zijn de Kamado Joe Classic 2 en Classic 3 gekomen. Deze modellen gaan we met elkaar vergelijken.

WAT IS ER ALLEMAAL HETZELFDE GEBLEVEN

Kamado Joe heeft er uiteraard voor gekozen om de goede aspecten van de Kamado Joe Classic 2 niet te veranderen bij het ontwikkelen van de Classic 3. Dit zijn de belangrijkste onderdelen die hetzelfde zijn gebleven:

 • Klink om de ketel altijd goed af te sluiten.
 • Gevlochten glasvezel pakking die langer meegaat dan het traditionele vilt.
 • De aluminium top vent met zijopening. Hierdoor kan er geen regen in de bbq komen.
 • Goed gebalanceerde geveerde scharnier, met 1 vinger te openen en te sluiten.
 • Een vuurschaal bestaande uit 6, die het breken door uitzetten en krimpen tegengaat.
 • Een aslade om snel asresten te verwijderen.
 • RVS rooster in 2 delen, dat samen met de halve platesetters en het divide & conquer systeem, het mogelijk maakt om op verschillende temperaturen direct en indirect te barbecueën.
 • Meegeleverde producten:
  • Aspook
  • Roostertang
  • Accessoire rek

WELKE VERANDERINGEN ZIJN ER DOORGEVOERD BIJ DE KAMADO JOE CLASSIC 3?

 

HET ONDERSTEL

We beginnen met het onderstel. Het onderstel van de Classic 3 is een stuk stijver en van verzinkt staal. Het onderstel van de Classic 2 veert een beetje mee als je het deksel dicht doet. Dat veren had ook een voordeel. Mocht de ondergrond niet helemaal waterpas zijn, dat kan de Classic 2 goed staan. In het geval van de Classic 3 gaat het wieltje zweven. Bij de Classic 3 bevindt zich tussen de 4 poten een rek waar je wat accessoires kwijt kunt. Dit rek is helemaal op maat gemaakt voor het SloRoller systeem. Dit systeem past zo netjes in het rek. Zo kun je de kamado verplaatsen zonder dat er spullen afglijden. Ook de wielen van de Classic 3 zijn een stuk groter. Dat maakt het rijden op een ongelijke ondergrond een stuk makkelijker. Bij de Classic 2 kan dit door de kleinere wielen en verende onderstel wat minder soepel verlopen.

Kamado Joe heeft ook een controller in het assortiment. De iKAMAND heeft een aantal snoertjes die van en naar het appraat lopen. Om die snoertjes netjes weg te werken kun je ze door een aantal sleufjes in het onderstel onder de ketel door laten lopen.

DE ZIJTAFELS

De zijtafels van de Classic 2 waren eerst van HDPE-kunststof. Het is een stevige kunstof en goed schoon te houden. De kunststof zijtafels hadden wel eens de neiging om te smelten als je er bijvoorbeeld een heet rooster oplegde. De zijtafels van de Classic 3 zijn van gepoedercoat aluminium. Het verschil is dat deze niet kunnen smelten als je er een heet rooster oplegt. Ook is het aluminium onderhoudsvrij. Inmiddels is de Classic 2 vanaf eind 2021 ook standaard uitgerust met deze aluminium zijtafels.

 

WAT IS HET GROOTSTE VERSCHIL TUSSEN DE KAMADO JOE CLASSIC 2 EN 3?

Het grootste verschil zit aan de binnenkant. Het verschil zit hem in de grootte van de ketel. De ketel van de Kamado Joe Classic 3 is 7 cm hoger dan die van de Classic 2. Dit verschil zorgt ervoor dat de afstand tussen het gloeiend houtskool en het rooster groter is. Bij een directe bereiding zoals bijvoorbeeld de rotisserie is dit erg handig.

KAMADO JOE SLOROLLER

De ketel is ook hoger gemaakt om ruimte te maken voor het SloRoller systeem. Dit systeem bestaat uit een rookkamer van 3 delen. Door de vorm van de SloRoller circuleert de luchtstroom in de ketel beter zodat de rook overal komt voordat het via de topvent verdwijnt. Het zorgt voor een gelijke garing. Doordat de ketel hoger is geworden om ruimte te maken voor de SloRoller is ook het divide & conquer systeem aangepast. Deze heeft nu 3 niveaus, bij de Classic 2 zijn dit 2 niveaus. Door de 3 niveaus kun je het rooster nog hoger plaatsen.

De Classic 2 heeft onderin de ketel een rooster waar het houtskool op ligt. Zolang je maar goede houtskool gebruikt met een redelijk formaat brokken werkt dit goed. Daarnaast moet je na, of vlak voor, het barbecueën even kijken wat de kwaliteit is van de overgebleven houtskool van de vorige bbq sessie.

De Classic 3 heeft geen rooster onderin maar een zogenaamde kick ash basket. Dit heeft een aantal voordelen. Het zorgt voor een betere luchtcirculatie en is gemakkelijk schoon te maken. Je hoeft alleen maar het mandje een stuk op te tillen en het as eruit te schudden. Het as verwijder je vervolgens weer uit de aslade.

De kick ash basket/ houtskoolmand is een populair accessoire bij alle kamado merken. Kamado Joe levert deze accessoire bij de bbq. In de basket kun je ook de divider schuiven waardoor je 2 zones kunt maken zonder gebruik te maken van de halve platesetters. Er worden geen extra roosters meegeleverd.

IS DE KAMADO JOE CLASSIC 3 HET WAARD OM AAN TE SCHAFFEN?

Met de Classic 3 laat Kamado Joe wederom zien dat het merk heel innovatief is. De verschillen tussen de Classic 2 en 3 zijn een reden waarom je misschien eerder een Classic 3 zou aanschaffen. De kosten liggen wat hoger, maar de kwaliteit is dan ook erg goed. Echter met de Classic 2 heeft Kamado Joe, ten opzichte van de concurrentie, nog altijd een model met de beste prijs/ kwaliteit verhouding.

AL EEN KEUZE KUNNEN MAKEN?

Misschien hebben we je het nog lastiger gemaakt of weet je nu precies wat je wilt. Welk model je ook kiest en hoe je de Kamado Joe wilt gaan gebruiken blijft echter je eigen keuze. Een afweging van voor- en nadelen.

In onze uitgebreide showroom hebben we de verschillende modellen gepresenteerd. Uiteraard ben je van harte welkom om alles een keer in het echt te bekijken. Dan krijg je wellicht een beter beeld bij het verhaal dat je zojuist gelezen hebt. Indien je nog specifieke informatie of vragen hebt dan staat eén van onze barbecue specialisten voor je klaar!