Primo Grills

Uniek design, ongekende kookprestaties


Bekijk modellen

PRIMO GRILL – MADE IN USA

De Primo Grill is oorspronkelijk uitgevonden en bedacht door de Griek George Samaras, die zich in de jaren ’90 met zijn Amerikaanse vrouw definitief naar Amerika verhuisde. Georges’ schoonvader had een Kamado BBQ en George maakte op ThankGiving voor het eerst kennis met dit unieke kooktoestel. Hij was onder de indruk van de smaak van de gerechten en had nog nooit op een dergelijke manier eten bereid op een barbecue. Uiteindelijk kocht hij er ook één voor zichzelf en het duurde niet lang voordat zijn hele familie- en kenniskring in Griekenland ook een Kamado wilde. George vroeg de fabrikant of hij enkele modellen mocht aankopen en exporteren maar dit werd hem geweigerd. Uiteindelijk besloot hij zelf Kamado’s te gaan maken en na jaren van ontwikkelen en testen voor de juiste samenstelling van het keramiek, werd de Primo Grill in 1996 geboren.

George bleef echter zoeken en keek verder dan de bekende ronde vorm van de traditionele Kamado. Hij ontdekte dat een ovalen vorm veel meer kookmogelijkheden te bieden had dan het traditionele ei-vormige ontwerp van de Kamado. Dit ovale ontwerp van Primo Grill werd wereldwijd gepatenteerd in 2002 en zette Primo definitief op de kaart als één van de belangrijkste producenten van keramische Kamado barbecues.

Vandaag de dag is het hoofdkantoor van Primo nog steeds gevestigd in een enorme fabriek van 85.000 m2 in Tucker (Georgia, USA). De Primo Grills worden daar nog steeds geproduceerd en zijn inmiddels in meer dan 25 landen wereldwijd verkrijgbaar.

DOWNLOAD BROCHURE

PRIMO GRILL – ONGEKENDE KOOKPRESTATIES

Voor degenen die nog niet bekend zijn met de Primo Grill: het is inmiddels één van de meest veelzijdige keramische barbecues van het moment en ongekend populair.  Je kunt er mee grillen, roken, bakken, slow cooken. En bovendien is het ovale ontwerp van de Primo Grill uniek! Het kooksysteem biedt de mogelijkheid om zowel direct als indirecte bereidingen tegelijkertijd te doen. De Primo Grill is uit te breiden met diverse accessoires waardoor de kookmogelijkheden oneindig worden.

PRIMO GRILL – WELKE MAAT KIES JIJ?

Van de Primo Oval Junior tot de Oval XL. Of misschien toch de speciale Jack Daniels Editie van de Oval? Primo heeft diverse formaten en voor ieder wat wils. Met het gepatenteerde ovale ontwerp en de veelzijdigheid, heeft Primo inmiddels het hart van menig barbecue liefhebber veroverd. Maar ook voor degenen die een traditionele Kamado zoeken heeft Primo een model in het assortiment: de Primo Kamado (46 cm). Recentelijk geïntroduceerd en nu al razend populair vanwege de gunstige prijs kwaliteit verhouding.

LIMITED LIFETIME WARRANTY

Primo is gemaakt van hoogwaardig keramiek en gemaakt om een leven lang mee te gaan. Dat is de simpele kwaliteitsnorm die Primo zichzelf stelt. Zo lang je als eerste eigenaar de grill in bezit hebt garandeert Primo dat alle keramische onderdelen vrij zijn van materiaal en fabricagefouten.

GRILLEN (DIRECTE BEREIDING)

Gebruik deze opstelling van de Primo Grill om vlees direct op hoge temperetuur te grillen. Denk aan bijvoorbeeld steaks, kippenborst of eigenlijk ieder vleesgerecht dat direct boven het houtskool bereid dient te worden.

DIRECTE + INDIRECTE BEREIDING

Gebruik de indirect zone van de Primo Grill om vlees direct te garen, terwijl je op de indirecte zone andere gerechten bereidt zoals de groenten. Ook zou je op de direct kookzone van de Primo Grill het gerecht voor kunnen grillen en daarna verplaatsen naar de indirecte kookzone om op lagere temperatuur verder te garen.

SLOW COOKING

Gebruik deze configuratie voor indirect koken. Door middel van de halve deflector plates verandert jouw Primo Grill in een oven. Kook op lage temperatuur voor het langzaam garen van vlees of op hoge temperaturen voor het bakken van pizza’s of brood.

EEN KLEINE GREEP UIT HET ASSORTIMENT….