Kamado Workshop

Je volgt een Kamado Workshop voor één van de merken (Big Green Egg, Bastard of Kamado Joe).  Je leert koken met verschillende accessoires die specifiek zijn voor dit merk.  Zelf lekker bezig zijn staat in de workshop centraal. Je bereidt zelf de gerechten want daar steek je immers het meeste van op! Zo kun je met het specifieke merk zelf aan de slag, eraan ruiken en proeven van de gerechten. We maken een 4 gangen menu, waarbij we de verschillende kooktechnieken behandelen, o.a. grillen (direct), slow cooking (indirect), roken, brood- en pizza bakken. Daarnaast gebruiken we een paar specifieke accessoires van de merken, zoals de Joetisserie draaispit bij Kamado Joe of het EGGspander kooksysteem bij Big Green Egg.

Je wordt ingedeeld in een groepje van maximaal 4 personen. Er wordt een mooi menu samengesteld, dat je met hulp van de kok zelf gaat bereiden. Bovendien krijg je extra tips en tricks mee van de kok over het werken met het specifieke Kamado merk.

Wat komt er aan bod?

Workshop Basistechnieken

  • Introductie van het merk
  • Welke brandstof gebruik je?
  • Aanmaken van de barbecue en temperatuurbeheersing
  • Het roken van vis op lage temperatuur
  • Pizza bakken op hoge temperatuur
  • Grillen van een steak en groenten
  • Het bereiden van een nagerecht
  • Tips en geheimen van de chef

Voor deze workshop kun je je individueel inschrijven. Groepsgrootte is tussen de 10 en 20 personen. Het tarief van de workshop Basistechnieken is € 79,50 per persoon.

Er is ook een Masterclass als vervolg op de workshop basistechnieken. Hier gaan we wat dieper in op de materie en bereiden we gerechten die meer kennis en aandacht vereisen.

  • De kalkoen: Op standaard of vullen?
  • Varkensrib of schouder: Welke rookhoutsoorten te gebruiken?
  • Rauw brooddeeg op de steen of in blik
  • Cote de Boeuf van meer dan 800 gram: Heen en weer grillen
  • Vis op de plank versus warm gerookte vis
  • Groenten poffen, grillen en opnieuw bakken
  • Een nieuw dessert: Creme brulee

Voor deze workshop kun je je individueel inschrijven. Groepsgrootte is tussen de 10 en 20 personen. Het tarief van de Masterclass is € 89,50 per persoon.

Kamado Joe Jeroen Hazebroek
joetisserie
Big Green Egg workshop

BBQ Workshop Algemeen – overige merken

Altijd al eens met een gas grill, pellet grill of met de OFYR willen werken? Dan is deze workshop zeker wat voor jou! Bij Cookers & Grills geven we niet alleen Kamado workshops maar ook voor de overige typen barbecues. Deze workshops zijn dan gericht op een bepaald apparaat zoals een pellet grill, gasbarbecue of smoker. Je leert koken met verschillende accessoires die specifiek zijn voor dit merk en diverse kooktechnieken worden toegepast.

Ook bij deze workshop geldt: de praktijk is de beste leerschool. Je gaat dus zelf aan de slag om de diverse gerechten te bereiden. Of je nu een ervaren Grillmaster bent of net aan je barbecue avontuur begint, er valt altijd wel iets te leren. Na de workshop ben je hopelijk een stuk wijzer en mocht je midden in het aankoopproces zitten voor een nieuwe barbecue dan hopen wij dat de workshop je keuze makkelijker maakt.

Wat komt er aan bod?

  • Belangrijkste kenmerken van het type barbecue en het merk
  • Welke brandstof gebruik je?
  • Hoe bedien je de barbecue? (aansteken, temperatuurbeheersing etc).
  • Bereidingstechnieken: low&slow, roken, grillen, bakken, indirect.
  • Een aantal heerlijke gerechten die je zelf gaat bereiden. Dat is uiteraard het grootste gedeelte van het programma.
  • Tips en geheimen van de chef!

Voor deze workshop kun je je individueel inschrijven. Groepsgrootte is tussen de 10 en 20 personen. Het tarief van de workshop is € 79,50 per persoon.

 

traeger-bbq-trg-timberline-series-2019-850-pellet.jpg
BF-Lifestyle_TFB88PZB_Pro-34_food_Ribs_Corn_Traeger-2000x1333-8848189
B30C790C-D57F-4A73-92D5-F6121000AE69

Eerst uitproberen?

Heb je interesse in één van onze barbecue merken maar wil je eerst alles proberen en weten wat de mogelijkheden zijn? Schrijf je dan nu in voor één van de data hieronder. Voor degenen die zich via ons inschrijven voor een workshop hebben wij een unieke aanbieding. Als je er voor kiest om voor of na de workshop een barbecue bij ons te kopen dan krijg je de workshop voor 1 persoon gratis van ons. Wij verrekenen dit bedrag met jouw aankoop.

Geplande data workshops 2020

Type workshop

Datum/ Tijd

Locatie

Basistechnieken – €79,50 p.p.= VOL

Zaterdag 12 September / 13:00

Oud-Beijerland

Basistechnieken – €79,50 p.p.= VOL

Zaterdag 19 September / 13:00

Oud-Beijerland

Basistechnieken – €79,50 p.p.= VOL

Zaterdag 26 September / 13:00

Oud-Beijerland

Basistechnieken – €79,50 p.p.

Zaterdag 10 Oktober / 13:00

Oud-Beijerland

Masterclass – €89,50 p.p.

Zaterdag 17 Oktober / 13:00

Oud-Beijerland

Inschrijfformulier

Praktische informatie

De aanvang van de workshops is altijd op zaterdag of zondag om 13:00 of 14:00 uur. De workshop eindigen altijd rond 18:00 uur. Je ontvangt enkele dagen van tevoren een welkomstmail met de instructies en exacte tijden. De workshops vinden plaats op vaste locaties in Oud-Beijerland, Enspijk of Zevenhuizen (Rotterdam). De adressen van de workshop locaties vind je hieronder.

Adres locatie Oud-Beijerland:

Cookers & Grills
Aston Martinlaan 19
3261 NB Oud-Beijerland

Adres locatie Enspijk:

Boerengoed Enspijk
Hoevenseweg 5
4157 JB Enspijk

Adres locatie Zevenhuizen:

De Blokhut
Strandweg 5
2761 DM Zevenhuizen