KAMADO BASIS WORKSHOP (BEGINNERS)
De Kamado Basis Workshop is voor iedereen die onlangs een kamado heeft aangekocht, of overweegt er één te kopen en een goede vergelijking wil maken tussen de verschillende merken. De basis workshop is heel populair omdat er in Nederland nog nooit zo veel kamado’s zijn verkocht als de afgelopen jaren. Daarom is er bij veel mensen de behoefte om goed te leren wat je er allemaal mee kunt doen. De workshops hebben we gesplitst in de categorie BASIS voor beginners en MASTERCLASS voor de gevorderden.
In de basis workshop leer je dus de beginselen van het koken op een kamado bbq. Tijdens deze workshop worden er door de deelnemers diverse lekkere gerechten op de kamado bereid door middel van diverse kooktechnieken. Nadat je de workshop hebt gevolgd kent de kamado geen geheimen meer voor jou!
De workshop wordt gegeven met verschillende merken kamado’s waardoor je zelf de verschillen kunt ervaren. Je werkt met één van de merken: Big Green Egg, Bastard of Kamado Joe. Je leert koken met verschillende accessoires die specifiek zijn voor dit merk. Zelf lekker bezig zijn staat in de workshop centraal. Je bereidt zelf de gerechten want daar steek je immers het meeste van op! Zo kun je met het specifieke merk zelf aan de slag, eraan ruiken en proeven van de gerechten. We maken een meergangen menu, waarbij we de verschillende kooktechnieken behandelen, o.a. grillen (direct), slow cooking (indirect), roken en bakken. Daarnaast gebruiken we een paar specifieke accessoires van de merken, zoals de Joetisserie draaispit bij Kamado Joe of het EGGspander kooksysteem bij Big Green Egg.
Je wordt ingedeeld in een groepje van maximaal 4 personen. Er wordt een mooi menu samengesteld, dat je met hulp van de kok zelf gaat bereiden. Bovendien krijg je extra tips en tricks mee van de kok over het werken met het specifieke Kamado merk.

WAT KOMT ER AAN BOD?
- Wat maakt een kamado zo uniek?
- Hoe werkt een kamado?
- Waarom alleen houtskool en geen briketten?
- Hoe steek je de kamado eenvoudig aan?
- Hoe werkt de temperatuurbeheersing?
- Wat betekent Hot & Fast?
- Hoe werkt Low & Slow?
- Wat is het verschil tussen direct en indirect?
- Hoe grill je de perfecte steak?
- Welke accessoires heb je allemaal nodig?
- Wat kun je allemaal met rookhout?
- Hoe onderhoud je de kamado?
- Wat zijn de must-have accessoires voor de beginnende Kamado gebruiker?
Voor deze workshop kun je je individueel inschrijven. Groepsgrootte is tussen de 10 en 20 personen. Het tarief van de workshop Basistechnieken is €100,- per persoon.
DE WORKSHOPS ZIJN INCLUSIEF
- Alle drankjes waaronder fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
- Een ervaren BBQ chef
- Een hoop gezelligheid.
- Na afloop een Goody Bag met leuke verrassingen.
- 3 maanden GRATIS BBQ Pitmaster Community membership, bestaande uit:
- 5% korting op al je bbq spullen bij Cookers & Grills.
- Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
- Toegang tot het bekendste BBQ FORUM van Nederland
- Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
- Het boek CULINAIR BBQ cadeau t.w.v. € 29,95.
KAMADO MASTERCLASS (GEVORDERDEN)
Deze workshop is er speciaal voor iedereen die al enige tijd een Kamado bbq heeft. Tijdens de Masterclass leer je het maximale uit jouw kamado te halen door het toepassen van diverse gevorderden technieken. Nadat je de workshop hebt gevolgd kent de kamado geen geheimen meer voor je. Volg zo nodig eerst de Big Green Egg Basis Workshop.
De workshop wordt gegeven met verschillende merken kamado’s waardoor je zelf de verschillen kunt ervaren. Je werkt met één van de merken: Big Green Egg, Bastard of Kamado Joe. Je leert koken met verschillende accessoires die specifiek zijn voor dit merk. Zelf lekker bezig zijn staat in de workshop centraal. Je bereidt zelf de gerechten want daar steek je immers het meeste van op! Zo kun je met het specifieke merk zelf aan de slag, eraan ruiken en proeven van de gerechten. We maken een meergangen menu, waarbij we de verschillende kooktechnieken behandelen, o.a. grillen (direct), slow cooking (indirect), roken en bakken. Daarnaast gebruiken we een paar specifieke accessoires van de merken, zoals de Joetisserie draaispit bij Kamado Joe of het EGGspander kooksysteem bij Big Green Egg.
Je wordt ingedeeld in een groepje van maximaal 4 personen. Er wordt een mooi menu samengesteld, dat je met hulp van de kok zelf gaat bereiden. Bovendien krijg je extra tips en tricks mee van de kok over het werken met het specifieke Kamado merk.

WAT KOMT ER AAN BOD?
- Wat is reversed sear?
- Wat is cavemen style grillen?
- Wat kun je allemaal met het rookplankje op de kamado?
- Hoe maak je het lekkerste kippetje op de kamado?
- Wat kun je allemaal met het spit op de kamado?
- Hoe gebruik je de kamado als oven?
- Wat zijn de must-have accessoires voor de gevorderde Kamado gebruiker?
Voor deze workshop kun je je individueel inschrijven. Groepsgrootte is tussen de 10 en 20 personen. Het tarief van de workshop Basistechnieken is €100,- per persoon.
DE WORKSHOPS ZIJN INCLUSIEF
- Alle drankjes waaronder fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
- Een ervaren BBQ chef
- Een hoop gezelligheid.
- Na afloop een Goody Bag met leuke verrassingen.
- 3 maanden GRATIS BBQ Pitmaster Community membership, bestaande uit:
- 5% korting op al je bbq spullen bij Cookers & Grills.
- Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
- Toegang tot het bekendste BBQ FORUM van Nederland
- Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
- Het boek CULINAIR BBQ cadeau t.w.v. € 29,95.



EERST UITPROBEREN?
Heb je interesse in één van onze barbecue merken maar wil je eerst alles proberen en weten wat de mogelijkheden zijn? Schrijf je dan nu in voor één van de data hieronder. Voor degenen die zich via ons inschrijven voor een workshop hebben wij een unieke aanbieding. Als je er voor kiest om voor of na de workshop een barbecue bij ons te kopen dan krijg je de workshop gratis van ons. Wij verrekenen dit bedrag met jouw aankoop.
PRAKTISCHE INFORMATIE
De workshops vinden plaats op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 – 16.00 uur. Vanaf groepen met 6 mensen kunnen we ook op andere momenten een BBQ workshop op maat verzorgen. Je ontvangt enkele dagen van tevoren een welkomstmail met de instructies en exacte tijden. De workshops vinden plaats op een vaste locatie. Hieronder vind je het adres.
Adres locatie:
Workshop Experience Center
Delwijnsestraat 5
5315 AV Kerkwijk