Slide Dé Broil King Specialist!

Broil King BBQ Made In Canada

De Broil King bbq vindt zijn oorsprong in Canada. Alle Broil King barbecues worden vandaag de dag nog gemaakt door Onward Manufacturing Company in Ontario. Dit bedrijf maakt al generaties lang kwaliteitsproducten. Je zult dan ook niet versteld staan van het feit dat de Broil King barbecues tot één van de beste gasbarbecues ter wereld behoren.

Alle Broil King barbecues zijn geproduceerd met het idee om de beste grillprestaties te leveren. Ieder model heeft ongekend veel bereidingsmogelijkheden. Van meerdere bakzones tot aan zijbranders of een draaispit

Het innovatieve brander-systeem van Broil King bied de mogelijkheden om alles te bereiden. Of het nu een hele kip die je wilt bereiden op het draaispit of dat je steaks snel wilt dichtschroeien. Iedere keer dat je jouw Broil King aansteekt beleef je weer die fantastische barbecuesmaak.

Broil King gebruikt de beste materialen

Broil King barbecues zijn al meer dan dertig jaar bekend onder de fanatieke barbecue liefhebbers. Ze worden gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben daardoor geweldige grillprestaties.

Met de vele functies heb je volledige controle over de temperatuur, of je nu een steak dichtschroeit, groenten roostert of een lamsbout gaart. Met een Broil King barbecue grill je alles wat je maar wilt en hoe je het wilt. Met een Broil King barbecue heb je ongekend veel keuze in bereidingen. Het legendarische Broil Bing baksysteem bied de mogelijkheid bijna alles op je barbecue te bereiden, welke stijl je ook verkiest. Je kan steaks perfect dichtschroeien, kip of gebraad aan het spit braden, tot zelfs uitgebreide desserten bereiden.

Een Broil King barbecue is gemaakt om de beste grillprestaties te leveren. De gietijzeren braadroosters van broil king zijn omkeerbaar. Een zijde heeft een scherpe kant om de perfecte grillpatronen in het vlees te schroeien, de andere zijde is gegroefd zodat je vlees kunt bakken in zijn eigen sappen. Met een beetje zorg gaan deze roosters een leven lang mee.

Krachtige branders

Broil King gebruikt zogenoemde Dual Tube branders voor een gelijkmatige warmteverdeling. Deze enorm krachtige branders garanderen genoeg warmte in de volledige ovenkuip van jouw barbecue.

Deze branders kunnen de Broil King barbecue in slechts enkele minuten verhitten tot maarliefst  315°C . De branders zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en hebben een gebruiksgarantie van 10 jaar.

Efficiënte warmteverdeling

Nog een innovatieve oplossing van Broil King is het Flav-R-Wave systeem. Dit zijn roestvrijstalen opvang schalen die boven de branders zitten. Deze zorgen voor een optimale warmte verdeling en vangen bovendien de vleessappen op. Die verdampen vervolgens en komen dus niet op de branders terecht.  Je hebt dus geen onnodige rookontwikkeling, steekvlammen of gedoe met schoonmaken. Zo kun je optimaal genieten van het gebruiksgemak van de Broil King barbecue.

Een kleine greep uit het assortiment....