Advies bij aankoop van een OFYR

ADVIES BIJ AANKOOP VAN EEN OFYR

OFYR biedt een veelzijdige manier buitenkoken en laat je op een compleet andere wijze genieten van het buitenleven. Het is een 3 in 1 product waarbij je een buitenkeuken, barbecue en vuurhaard in één hebt en een uniek designproduct. Met de OFYR kun je koken, bakken, grillen en barbecueën op een manier die je nooit eerder hebt ervaren. Het concept van de OFYR zit hem in de eenvoud, de multifunctionaliteit en het prachtige design. Het is niet alleen een kooktoestel maar ook de warmte, gezelligheid en het samenzijn spelen een belangrijke rol. Een manier om je gasten te vermaken. Het buitenkoken doe je niet langer alleen maar in het bijzijn van vrienden en familie.

Koken op een Ofyr is super gaaf en is meer dan enkel een speklapje op de plaat klaarmaken. Maar welke maat kan je het beste gebruiken, heb je voldoende werkruimte, welke hout gebruik je als brandstof en welke accessoires mogen niet ontbreken? In deze keuzehulp gaan we je helemaal op weg helpen.

MAATKEUZE VAN DE OFYR: 85 OF 100 CM

De OFYR is te verkrijgen in 2 maten. De 85 cm- en de 100 cm doorsnede. Waarom de 100 cm doorsnede het meest wordt verkocht is eigenlijk best simpel. Je wilt met een OFYR het liefst 3 zones creëren met elk een verschillende temperatuur. Zo kun je tegelijkertijd verschillende bereidingswijze toepassen. Wanneer je het hout eenmaal op temperatuur hebt schuif je het hout naar 1 kant. Hier is ruimte voor nodig en dat kom je met de 85 cm versie simpelweg tekort.

KLEUR KEUZE: CORTEN OF BLACK?

De kleurkeuze hangt puur af van wat je mooi vindt. Je hebt de keuze uit de robuuste look van cortenstaal en de strakke moderne zwarte variant. Wat je keuze misschien zal beïnvloeden zijn de mogelijkheden in bijpassende meubels van OFYR. Het aanbod vind je op de volgende pagina’s

ZORG VOOR VOLDOENDE WERKRUIMTE

Als de OFYR eenmaal staat zul je merken dat de werkruimte erg beperkt is. Een snijplank wordt er vast niet mooier van op zo’n hete ondergrond. Ook dit kan een goede reden zijn om het aanschaffen van een meubel of butcher block te overwegen. Je kunt dan kiezen voor een meubel waar de OFYR in staat of er naast, met of zonder wieltjes eronder. En met eventueel opbergruimte voor accessoires of kruiden/ specerijen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

BRANDSTOF EN AANMAKEN

De keuze in brandhout is enorm. Ga ik voor hout wat ik zelf uit de tuin heb verzameld van een oude boom, koop ik ergens een netje bij een bouwmarkt of laat ik een pallet hout aanrukken? Het verschil zit hem in het vochtgehalte van het hout, vlammenspel en gloed van de houtskool. Onze voorkeur gaat uit naar beuken ovengedroogd omdat daar weinig tot geen rook vanaf komt zodat de hele tuin niet blauw komt te staan. veel hitte en een mooie gloed van het houtskool afgeeft. Aansteken doen we met aanmaak wokkels waar bijenwas in zit. Zo is de OFYR binnen een mum van tijd aan en klaar voor gebruik.

MUST HAVES ACCESSOIRES

HANDSCHOENEN, POOK, SPATELS EN HET OLIEKANNETJE

Met een paar dikke leren handschoenen in combinatie met pook om het hout te kunnen verschuiven kom je al een heel eind. Een oliekannetje is erg hanig oude benodigde olie op die plaat te gieten. Dan nog wat tangen en spatels om je etenswaren mee te bereiden en de grillplaat schoon te houden en je hebt een solide basis.

OFYR Soft Cover/ Afdekhoes

€ 39,00
Voeg toe aan verlanglijst Selecteer opties

OFYR Food Bumper

€ 41,00
Voeg toe aan verlanglijst Selecteer opties

OFYR Deksel (volledig)

€ 199,00
Voeg toe aan verlanglijst Selecteer opties

OFYR Pizza Oven

€ 429,00
Voeg toe aan verlanglijst Selecteer opties

ROOKHOUT TOEVOEGEN VOOR EXTRA SMAAK

Het is mogelijk om op een cederhouten rookplankje je etenswaren net even een ander smaakje te geven. Ook kan je bijvoorbeeld voor rookchunks kiezen. Gebruik hiervoor wel rookchunks die je van te voren nat hebt gemaakt zodat ze niet meteen in de brand vliegen.

OFYR Soft Cover/ Afdekhoes

€ 39,00
Voeg toe aan verlanglijst Selecteer opties

OFYR Food Bumper

€ 41,00
Voeg toe aan verlanglijst Selecteer opties

OFYR Deksel (volledig)

€ 199,00
Voeg toe aan verlanglijst Selecteer opties

OFYR Pizza Oven

€ 429,00
Voeg toe aan verlanglijst Selecteer opties

GRILL RING VOOR EXTRA RUIMTE EN GRILLEN

Naast dat je natuurlijk op de ring kan Koke kan je ook gerechten recht boven het vuur bereiden. De Dutch oven zet je op de kooltjes, en zo kun je een heel gerecht in één keer bereiden. Ook een groot stuk vlees recht boven het vuur is mogelijk, en zorgt voor de beste kleur en geur.

GIETIJZEREN PANNETJES ZIJN ONMISBAAR

Met een gietijzeren skillet kan je van alles bereiden. Van aardappelen tot groentes. Op deze manier ga je echt koken ipv het standaard vlees grillen. Verschillende maten gietijzeren pannetjes zijn hierbij handig.

 

DE BRAZILLIAN GRILL RING OF EEN COMPLEET SET

Mocht je daarna weer een stapje verder willen gaan kan je met behulp van de Brazilian grill ring en spiezen set churrozo van Picanha maken, hele zeebaarsen op spit maken of zelfs een overheerlijke kip gyros. Ook zijn er hele grill sets verkrijgbaar waarmee je meteen compleet bent.

Mocht je verder inspiratie nodig hebben of om een idee krijgen wat de mogelijkheden zijn is het OFYR kookboek echt een aanrader.

 

ONDERHOUD VAN DE OFYR

Het onderhouden van de OFYR is erg eenvoudig. Zolang je tijdens het koken de plaat zo goed mogelijk schoon houdt valt het allemaal erg mee. Na het koken hoef je dan alleen maar de plaat in te sprayen met cast iron care spray, om het vervolgens af te sluiten met de snuffer/ doof deksel. Uiteindelijk doe je de grote deksel erop om de hele plaat af te sluiten en te beschermen. Het as verwijder je de eerst volgende keer dat je de OFYR wilt gaan gebruiken.

 

MAAK DE INRICHTING VAN JE TUIN COMPLEET

Om de tuin volledig in OFYR sfeer te brengen zijn er ook meubelen en kasten in de twee dezelfde kleur varianten leverbaar als de OFYR zelf waarin je het hout kunt opslaan en zelfs kruidenpotje in kunt plaatsen. Mocht je er niet aan uit kunnen komen met de juiste keuzes neem dan gerust contact met ons op!

AL EEN KEUZE KUNNEN MAKEN?

Misschien hebben we je het nog lastiger gemaakt of weet je nu precies wat je wilt. Welke opstelling je ook kiest en hoe je de OFYR wilt gaan gebruiken blijft echter je eigen keuze. Een afweging van voor- en nadelen.

In onze uitgebreide showroom hebben we de verschillende modellen gepresenteerd. Uiteraard ben je van harte welkom om alles een keer in het echt te bekijken. Dan krijg je wellicht een beter beeld bij het verhaal dat je zojuist gelezen hebt. Indien je nog specifieke informatie of vragen hebt dan staat eén van onze barbecue specialisten voor je klaar!